Re-disseny de vanele, una botiga en línia de bosses de gamma alta

Aquest web portava aproximadament un any muntada en vanele.es. Se’ns va demanar re-fer la botiga en un altre domini perquè l’actual estava donant problemes i era impossible vendre productes a causa de diversos problemes; L’últim relacionat amb el mòdul d’enviaments va ser per a mi client la gota que va fer vessar el got. Decidint tallar en sec amb la plataforma Prestashop (el gestor de productes que utilitzava en vanele.es) i encarregar la tasca de construir un nou lloc web amb més funcionalitats i més control sobre el disseny i contingut.

La base per a la construcció d’vanele.net

El CMS escollit ha estat WordPress, un dels sistemes de gestió de continguts més utilitzat del món, per no dir el més utilitzat.

WordPress ofereix la possibilitat d’afegir funcions il·limitades, fòrum, blog categoritzat, etiquetes personalitzades per a publicacions, projectes (si fos necessari), portafoli, botiga, calendari d’esdeveniments i una infinitat de funcionalitats més.

Funcionalitats de Vanele

La client només requeria una botiga però volia millorar el posicionament del nou web així que calia anar més enllà; Es necessitaven funcions premium que Prestashop no oferia de forma nativa o gratuïta. Quines funcions eren indispensables per vendre i posicionar la web?

  1. Botiga (evidentment)
  2. Blog (imprescindible), de moment encara que WordPress també ofereix de forma nativa projectes a més de bloc no s’utilitzaran els projectes, potser en el futur.
  3. Portafoli per galeria d’imatges amb contingut categoritzat
  4. Formulari de contacte (no és imprescindible si es disposa de correu electrònic i telèfon però se li ha afegit formularis de contacte en els 2 idiomes que utilitzava l’antiga botiga., Espanyol i anglès.
  5. Multi-Idioma per afegir 1 idioma addicional ja que WordPress no disposa de multi-llenguatge per defecte o nativa

Altres funcionalitats

A més de les anteriorment esmentades es van afegir algunes funcionalitats addicionals únicament per a la secció d’administració com la possibilitat de clonar entrades o pàgines per fer les traduccions de forma més ràpida mantenint l’estructura de la pàgina, entrada o producte.

També es va afegir un control d’estoc avançat per gestionar referències, disponibilitat, mides, preu … Tot des d’una sola pàgina.

Com funcionalitats necessàries ja estaria, però ara queden les funcionalitats imprescindibles com a control d’spam per als comentaris en entrades i productes, la seguretat del lloc web per impedir a possibles hakers que trenquin la botiga i sobretot un mòdul d’automatització per afegir títols i descripcions basades en el contingut amb recomanacions per millorar el SEO on-page (SEO dins del lloc web) per a les paraules clau seleccionades.

Aquest mòdul en concret “Yoas SEO” és el que utilitzo jo personalment al meu lloc web i ofereix un control perfecte per triar que es va a mostrar a Google i que no. D’aquesta manera podem afegir únicament el que ens interessa amb una configuració tan simple com activar una casella i desar.

Disseny, colors i contingut

En aquest aspecte ja estava tot el peix venut. El client ja tenia una web feta a la seva mida amb els colors i formes que s’adaptaven al seu negoci així que la nostra tasca es limitava a mantenir aquests detalls sense fer un clon de la vella (nosaltres mai copiem).

Amb el contingut l’assumpte era molt diferent, el web vella estava plena d’errors, tant d’ortografia com de característiques dels productes (pes, mides), el que derivava en un mal càlcul dels enviaments. En principi es a utilitzat el contingut base del web antiga per omplir la nova però això és només un mínim, a partir d’ara a la nova botiga als productes se’ls afegirà més contingut, es repassaran les faltes d’ortografia i corregiran les característiques malament detallades en els articles

Captures de pantalla dels dissenys Vanele

Disseny de vanele.es (antiga botiga)

Re-disseny de vanele.net (actual)

 

Pots veure el nou disseny de vanele,net directament al seu lloc web actiu. Una botiga en línia de gamma alta per a venda de productes d’alta gama: www.vanele.net

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Ves al contingut