Serveis de posicionament i Estratègia SEO
Oferim serveis de posicionament web natural per a webs corporatives, blocs i botigues en línia, tots ells adaptats a les necessitats de cada projecte, oferint als clients bons de 2, 4 i 6 hores a l’mes per millorar els seus projectes
TRIA EL QUE MILLOR S’ADAPTI A LES TEVES NECESSITATS
BRONCE
Posicionament SEO natural de llocs web- Analitzem el seu lloc web
- Comprovem les tendències del seu sector
- Creem un projecte SEO Off-Page
- Millorem el SEO On-Page
- 2 hores a el mes per millorar el posicionament de les pàgines i crear backlinks
GOLD
Posicionament SEO natural de botigues en línia- Analitzem el seu lloc web
- Comprovem les tendències del seu sector
- Creem un projecte SEO Off-Page
- Millorem el SEO On-Page
- 6 hores per millorar el posicionament cada mes de productes, categories, pàgines i publicacions
SILVER
Posicionament SEO natural de blocs- Analitzem el seu lloc web
- Comprovem les tendències del seu sector
- Creem un projecte SEO Off-Page
- Millorem el SEO On-Page
- 4 hores per millorar el posicionament cada mes de pàgines, categories i publicacions
BRONCE
Posicionament SEO natural de llocs web- Analitzem el seu lloc web
- Comprovem les tendències del seu sector
- Creem un projecte SEO Off-Page
- Millorem el SEO On-Page
- 2 hores a el mes per millorar el posicionament de les pàgines i crear backlinks
SILVER
Posicionament SEO natural de blocs- Analitzem el seu lloc web
- Comprovem les tendències del seu sector
- Creem un projecte SEO Off-Page
- Millorem el SEO On-Page
- 4 hores per millorar el posicionament cada mes de pàgines, categories i publicacions
GOLD
Posicionament SEO natural de botigues en línia- Analitzem el seu lloc web
- Comprovem les tendències del seu sector
- Creem un projecte SEO Off-Page
- Millorem el SEO On-Page
- 6 hores per millorar el posicionament cada mes de productes, categories, pàgines i publicacions
Màrqueting de recerca, introducció i projecte SEO
El màrqueting de cerca (resultats de cerca web) es reinventa constantment. Per això, moltes de les tècniques de posicionament web que utilitzàvem, tot just un any enrere, han deixat de funcionar.
Mantenir els nostres coneixements sobre SEO actualitzats és, ara més important que mai i aparèixer en els primers resultats dels rànquings de recerca és fonamental per assegurar la nostra presència, ja que l’entorn i les presses ens marquen moltes pautes en la vida de manera que la gent (usuaris) no tenen temps just i quan fan cerques a internet es queden per norma general a la primera o segona pàgina de resultats; alguns poden arribar a la quarta pàgina, i repassar uns 40 resultats però l’estadística ens estableix que la primera pàgina de resultats és la que importa, si no apareixem en el top deu dels resultats de recerca és com si no existíssim. Per això, en aquest mini-manual veurem com optimitzar la nostra estratègia de posicionament SEO per al 2014/2015.
El primer pas és conèixer la situació inicial del projecte (¿projecte nou o vell?)
Si la web ja està muntada des de fa algun temps el primer i més important és conèixer la situació inicial per a aquelles pàgines que ja han estat visitades per google i estan ben indexades i quines necessiten una revisió i ser optimitzades; després veurem com millorar-les.
Aquests són els punts a seguir si la web és antiga (més de 6 mesos)
- Domini (Host): ¿importància ?, antiguitat ?, on està allotjat ?.
- Situació de la nostra web: Hem estat penalitzats? I de ser així … Per què? Per nostre contingut ?, pels nostres enllaços entrants o sortints?
- Un diagnòstic SEO analitzant factors com la velocitat de càrrega, l’optimització del contingut, l’estructura del lloc web, l’estructura d’enllaços interns, possibles errors de contingut duplicat, els enllaços trencats interns, errors 404 i si hi ha alguna possibilitat de resoldre-ho.
- En el cas d’una web d’empresa … ¿té bloc?
- El bloc ens permetrà afegir frescor al domini
- Millorar l’autoritat del mateix
- Posicionar noves paraules i keywords en els cercadors.
- Situació en xarxes socials: Cal revisar si es comparteix el contingut en les xarxes socials, si tenim actualitzats els nostres propis perfils socials i els de les pàgines d’empresa, Facebook? ¿Google+? ¿LinkedIn? … en totes aquestes xarxes socials tenim la possibilitat de crear pàgines d’empresa associades a un usuari i d’assignar-li un nom personalitzat a aquesta pàgina, en la qual podem publicar contingut referent als nostres serveis, productes, etc …
Comencem amb l’estratègia SEO
-
Cerca de paraules clau
La recerca i elecció de paraules clau per a títols, descripcions i contingut és vital en qualsevol estratègia de posicionament:
- És el primer pas que ha de marcar qualsevol estratègia de posicionament web. Tota la nostra estratègia se centrarà en posicionar aquelles paraules clau que seleccionem en aquesta etapa, des del nom del domini fins a l’optimització de cada URL de la nostra web, Així que una mala elecció perjudicarà en menor o major mesura la posició de la nostra web en els resultats de recerca impedint que l’estratègia (campanya) abast tot el seu potencial.
- Ens interessaran aquelles paraules clau que tinguin el màxim volum de cerques per al menor nivell de competència. En aquest sentit, buscarem paraules clau utilitzant les fonts següents:
- Reunions amb els clients per aprofitar tota la seva experiència sobre el sector
- Les dades proporcionades pels cercadors interns
- Investigant la competència gràcies a eines com SEMrush
- Utilitzant diccionaris de sinònims
- Revisar Google Trends per veure les darreres tendències en recerques web
Quan ja tinguem la nostra llista de paraules clau escollida (poden ser d’1 a diverses paraules per exemple: 1er keyword “Informàtica” 2on keyword “Informàtica Montgat”), podrem esbrinar el nivell de competència per a cada paraula o conjunt de paraules (keywords) simplement buscant aquesta keyword des de diversos cercadors com bing, google o Yandex i anotar el total de resultats obtinguts per a aquestes paraules en concret; així doncs, a menor nombre de resultats … menor competència per a aquest keyword.
-
L’optimització de cada pàgina amb les nostres keywords escollides
Un cop seleccionades les nostres paraules clau, podem començar a optimitzar el posicionament web de les nostres pàgines. Començarem amb el més bàsic i gairebé amb total seguretat aconseguirem bones posicions …
- Nom del domini: si és un web antiga no hi ha opció a canvi.
- L’etiqueta title ha d’estar optimitzada. Aquest atribut és el primer que indexen les aranyes dels motors de cerca en arribar a un lloc web. Per tant, a més de contenir les keywords, ha de ser descriptiva, atractiva i posseir una longitud inferior als 60 caràcters o, en cas contrari, Google no mostrarà els caràcters excedents en els resultats de cerca.
- La meta description també és molt important. Ens permet proporcionar encara més informació als motors de cerca i els usuaris que ens troben a través dels cercadors. La seva longitud no pot superar els 160 caràcters i convé que aprofitem al màxim aquesta longitud per aportar més informació a l’usuari.
- Les URL han de ser amigables per als motors de cerca. En altres paraules, les URL han de ser sintètiques, contenir les paraules clau que desitgem posicionar i tan sols poden contenir minúscules, nombres i guions.
- Les etiquetes de capçalera (h1, h2, h3 …), a més de jerarquitzar el contingut, proporcionen informació d’utilitat a les aranyes de cerca. Per això, és convenient introduir en aquestes etiquetes les paraules clau que volem posicionar
- Cal optimitzar tot el contingut, no només el text: vídeos, imatges, infografies … col·laboren al posicionament global de cada pàgina
- Convé començar a utilitzar ja el marcatge semàntic. Els schema són una col·lecció d’etiquetes HTML que podem utilitzar per marcar el nostre contingut aportant informació als motors de cerca que d’altra manera no podrien obtenir. Les possibilitats són àmplies: productes, ofertes organitzacions, vídeos, persones … poden ser marcats amb schema
- Envia un mapa del web als principals motors de cerca per ajudar-los a indexar els teus continguts. També pots enviar un mapa del web amb les teves imatges i els teus vídeos
Eines com Google Speed o Gtmetrix diagnosticaran la nostra pàgina i ens proposaran un conjunt de millores que convindria incorporar en la mesura del possible.
-
El contingut ha de ser atractiu, de qualitat i ha d’estar optimitzat
L’optimització del contingut és essencial a l’hora de posicionar continguts. Molts professionals es debaten entre escriure el contingut pensant en l’usuari o, per contra, en els motors de cerca; per exemple una capçalera així “Optimitza la teva web” està orientada a l’usuari … en canvi “Com optimitzar la meva web?” estaria orientat als motors de cerca, ja que és més probable que un usuari busqui “Com optimitzar la meva web?” i per tant els cercadors donaran el nostre resultat en millor posició per contenir un títol més precís i exacte.
No obstant això, la clau consisteix a redactar contingut atractiu i que aporti valor … alhora que optimitzat per als motors de cerca. Pel que fa a l’optimització SEO del contingut, prestarem especial interès en:
- Utilitzar les paraules clau que volem posicionar. Però, tal com vam veure en aquest article, no cal limitar-se a fer servir únicament les keywords que vols posicionar: sinònims, conjugacions, petites variacions … ens permetran atacar un major volum de paraules clau i d’una forma molt més natural.
- La redacció és essencial. Redacta correctament, sense cap falta d’ortografia i sense errors gramaticals.
- Respecte a la longitud del contingut, dependrà lògicament de la classe de contingut. Per exemple, en fitxes de productes hauríem de proposar escriure descripcions amb extensions de 300 paraules com a mínim. No obstant això, en la redacció d’articles no hauríem de conformar, al meu entendre, amb menys de 500 paraules.
- Recorda que estàs escrivint per als usuaris. Per això, el contingut ha de ser atractiu, interessant i ha d’aportar valor als usuaris.
-
L’aspecte (visual) dels nostres resultats de recerca és clau per millorar el CTR
No n’hi ha prou amb aparèixer en les primeres posicions dels resultats de cerca, cal intentar obtenir el màxim volum de trànsit sobre el nombre d’impressions (CTR o Click Throught Rate). Per a això, tenim diversos aspectes a tenir cura:
- Com ja hem comentat en l’apartat anterior, l’etiqueta title és el títol que es mostra en els resultats de cerca. Per això, titles que no excedeixin l’extensió màxima i atractius per a l’usuari maximitzaran nostre CTR.
- Respecte a la meta description, també influeix en el CTR. Per això, igual que en el title, la seva extensió hauria de ser inferior als 160 caràcters i ser atractius. Si et sobren caràcters aprofita’ls i inclou una crida a l’acció per incitar a l’usuari a fer clic al teu resultat.
- Els rich snippet permeten enriquir i diferenciar els nostres resultats de cerca. A més, les possibilitats són molt àmplies, permetent enriquir els continguts relacionats amb productes, organitzacions, esdeveniments, mostrar la imatge de l’autor (estendrem aquest punt a continuació), vídeo …
- La implementació del Autor Rank permet als autors vincular-se amb els seus continguts. L’Autor Rank és una família d’algoritmes que atorguen una puntuació numèrica a la rellevància de cada autor. Si treballem el nostre Autor Rank publicant contingut de qualitat en plataformes rellevants del nostre sector aconseguirem que els nostres continguts posicionin millor.
-
Etiqueta teu contingut amb el marcatge de dades
Un schema és una etiqueta HTML que permet als administradors web marcar el seu contingut amb l’objectiu d’aportar informació sobre el mateix als motors de cerca, permetent entendre la informació proporcionada pel mateix.
De moment, l’ús del marcat semàntic és tan sols una recomanació però és ben coneguda l’aposta de Google pel concepte de web semàntica per la qual cosa és convenient començar a incloure aquesta classe d’etiquetes a la nostra pàgina web.
-
El link building ha evolucionat cap a la càlidad
Es qüestiona molt l’efectivitat actual de les estratègies de link building atès que les tècniques que s’usaven antany ja no funcionen.
Per això cal apostar per una estratègia de link building natural en què prevalgui la qualitat sobre la quantitat d’enllaços. En aquest sentit:
- El contingut de qualitat genera contingut per si sol. El bon contingut és referenciat en altres pàgines web del sector i, a més, és més compartit en els enllaços socials.
- En aquest sentit, les pàgines que continguin infografies i vídeos atractius solen ser més compartides que la resta, per la qual cosa val la pena invertir temps en incorporar aquests recursos
- El Guest Blogging és una altra font de construcció d’enllaços. Però cal seleccionar acuradament les plataformes en què anem a publicar el nostre contingut: han de ser plataformes amb autoritat en el nostre sector, en les que s’escrigui en el mateix idioma, que no hagin estat penalitzades per alguna de les últimes actualitzacions algorítmiques
- El social link building guanya importància dia a dia. Els motors de cerca donen cada vegada més importància als senyals socials pel que SEO i xarxes socials han d’estar ara més units que mai.
- En aquest sentit, ressaltar la importància de Google Plus com a xarxa social. Recentment ja hem pogut comprovar com Google mostrava les nostres publicacions i les de les persones que estan en els nostres cercles amb un posicionament sorprenent
-
Optimitza totes les imatges
Normalment solem optimitzar només el text descuidant la resta de continguts. No obstant això, optimitzar el SEO per imatges no només ens permetrà posicionar-nos a Google imatges sinó que, a més, ajudarà a posicionar el nostre SEO global. Per això, seguirem les següents recomanacions:
- Utilitza les keywords en el nom del fitxer de les imatges
- Utilitza les paraules clau també en el títol de les mateixes
- Els cercadors no són capaços de veure les imatges com nosaltres. Per això, l’etiqueta alt els proporciona valuosa informació als motors de cerca
- El pes de la imatge condicionarà la velocitat de càrrega de la pàgina. Per això, cal alleugerir-tot el que es pot sense renunciar a la qualitat de les mateixes
- També influeix el format de les imatges. Els motors de cerca prefereixen els formats .png, .jpg i .gif sobre la resta
- És recomanable enviar als motors de cerca un mapa del web d’imatges per facilitar la seva indexació
-
El vídeo és cada vegada més important en el posicionament SEO
El 2013 ha crescut la importància que Google atorgava a aquest format de contingut. Com hauràs pogut comprovar, Google ja comença a mostrar resultats de vídeo en els seus rànquings de recerca pel que hem d’incorporar l’optimització d’aquest contingut en la nostra estratègia de posicionament SEO. Per això, ens guiarem pels següents criteris:
- En primer lloc, el vídeo ha de ser atractiu i ha d’aportar valor. De poc ens servirà aplicar els criteris que veurem a continuació si el vídeo no interessa a ningú ja que no serà ni votat ni compartit i perdrem el posicionament.
- En si, les tècniques de posicionar vídeos no difereixen tant de les de posicionar text. El títol ha de igualment contenir les paraules clau, ser atractiu i tenir una extensió no superior als 60 caràcters (atès que no només voldrem posicionar a YouTube sinó també en el propi Google)
- La descripció també és molt important a l’hora de posicionar el vídeo, de manera que hauràs optimitzar-la. Les primeres dues o tres línies seran les que es mostrin en els resultats de cerca així que intenta que siguin atractives i descriptives del vídeo.
- Etiqueta el vídeo pensant sempre com et va a buscar l’usuari
- L’activitat social és fonamental per posicionar els vídeos. Per tant, configura la privacitat de manera que permetis als usuaris compartir, votar i comentar el vídeo
- S’incrusta el vídeo a totes les plataformes sobre les que tinguis control (sempre que, lògicament, tractin sobre la mateixa temàtica
- Finalment, s’envia a Google un mapa del web de vídeos per facilitar-li la indexació de tots els vídeos que tinguis a la teva pàgina web.
-
Optimitza la velocitat de càrrega de tota la teva pàgina
La velocitat de càrrega és fonamental en el posicionament SEO. Per exemple, un ecommerce perdrà per cada segon de més que tarda a carregar-se la seva pàgina centenars de clients que realment volen comprar els seus productes.
Per això, és essencial optimitzar tots els factors que influeixen en la velocitat de càrrega. Com ja hem avançat, les imatges influeixen notablement en la velocitat de càrrega … però no és l’únic.
Eines com Google Speed o Gtmetrix diagnosticaran la nostra pàgina i ens proposaran un conjunt de millores que convindria incorporar en la mesura del possible.
-
L’anàlisi és fonamental per millorar la nostra estratègia de posicionament web
Qualsevol acció en màrqueting digital ha de perseguir la consecució d’un determinat objectiu. Per això, un cop realitzada la nostra estratègia de posicionament SEO, hem d’analitzar els nostres resultats en recerca de millores.
Com a professionals SEO disposem d’un conjunt d’eines (algunes gratuïtes i altres de pagament) que ens ajudaran en aquesta tasca.
Google Analytics és la principal eina d’anàlisi de Google. Ens proporciona informació valuosa sobre la durada mitjana de les visites, el percentatge de rebot, el tipus de dispositiu mitjançant el qual obtenim el nostre trànsit etcètera. A més, encara, segueix proporcionant informació sobre els termes a través dels quals rebem trànsit orgànic (encara que el not provided ja ha afectat gairebé al 80% de les recerques).
Google Webmaster Tools ens proporciona algunes errades de la nostra pàgina web, problemes de rastreig que ha tingut Google a l’hora d’indexar nostre contingut etcètera.
Eines com SEMrush, Ranck Checker, Ranck Tracker etcètera ens proporcionen informació sobre la posició que ocupem per a cada keyword, si bé hem de ser conscients que aquesta informació cada vegada és menys precisa atès que els resultats de cerca que ens presenti Google dependran de la nostra ubicació geogràfica, del nostre historial de cerca i, des de fa poc, de les persones que tinguem en els nostres cercles de Google Plus etcètera
Eines com Opensitexplorer o Majestic SEO ens permeten analitzar el nostre perfil d’enllaçat, detectant aquells possibles links que puguin ser perjudicials.
Optimitzar el nostre posicionament SEO és fonamental per posicionar els nostres resultats en els rànquings de cerca.
No cal ser programador ni matemàtic per fer SEO
Finalment … Els Backlinks
Si volem potenciar encara més les paraules clau que fem servir en els nostres títols i descripcions podem ajudar-nos dels links d’retrocés; són enllaços en dominis i pàgines externes al nostre lloc i que redirigeixen al nostre lloc amb unes paraules clau que podem triar.
Com més important és el domini on està el nostre Backlink … millor!
En 247backlinks.info El cost dels backlinks és de 0.001 $ per cada Backlink i et regalen 1000 per la inscripció
¿Vols aprendre a optimitzar la teva pàgina web?
¡Demana informació sobre el nostre programa de SEO o envia un missatge amb els teus dubtes! Contacte
Visita les nostres guies de SEO i recomanacions per millorar el posicionament