Sistemes Operatius i Descàrregues Linux Live

Sistemes Operatius per a PC amb llicència GNU

UNA MICA D’HISTÒRIA

GNU / Linux és un dels termes emprats per referir-se a la combinació del nucli o kernel lliure similar a Unix denominat Linux. (Fragments de la Wikipedia) El Sistema Operatiu és una part fonamental de la interacció entre el maquinari i l’usuari. GNU / Linux és programari lliure; tot el seu codi font pot ser utilitzat, modificat o distribuït lliurement per qualsevol sota els termes de la GPL (Llicència pública general de GNU) i una altra sèrie de llicències lliures. GNU / Linux és Completament GRATUÏT i per tant està prohibida la seva venda. El nucli de Linux millora constantment i per tant sempre és molt més segur que altres sistemes operatius de pagament, fins al punt que no és necessari un antivirus o un tallafocs per a pràcticament cap usuari comú.

Poden descarregar una de tantes distribucions GNU / Linux, en concret la meva preferida: LINUX MINT 17.1 amb codecs d’àudio i vídeo integrats
Sistema Operativo Gratuito para PC - Linux Mint

Anàlisi de Linux Mint amb Castellà

Breu anàlisi de Linux Mint

Quins programes porta? ¿Com descarregaré programes lliures?

Linux Mint utilitza els repositoris d’Ubuntu, de manera que l’usuari es beneficia de la gran quantitat de programes disponibles per a la distro de Canonical. En aquesta distribució els desenvolupadors inclouen Firefox, Reproductor de Vídeo VLC, i fins i tot LibreOffice … El centre de programari segueix sent mintInstall, molt més ràpid i efectiu que el d’Ubuntu.

Però … com detecta la meva impressora i els meus dispositius? Funcionarà Internet?

No hi ha problemes pari que el sistema detecti el hardare del nostre ordinador, en el meu cas va ser bufar i fer ampolles. L’escàner la càmera web, l’adaptador sense fil i xarxa cablejada funciona perfectament sense instal·lar res. Per instal·lar una impressora anar al Menú -> Centre de control -> Printers -> Afegeix.

¿Dectectará meus discos durs de Windows?

Els dispositius extraïbles (pendrive, disc dur USB i targeta SD) es van muntar i van extreure amb total absència d’incidències.

Què tal els Gràfics? ¿I l’estabilitat?

L’estabilitat és el punt més fort de a distribució! Genial en el 99% dels casos. (Depèn del maquinari). Els gràfics són fantàstics tot i que no és el que premia en aquest sistema operatiu ja que li donen més importància a l’estabilitat que als efectes gràfics (si busques un sistema operatiu molt vistós i amb efectes visuals avançats … aquest no és el teu sistema) .

 

Descarregar Ubuntu Studio 18.04 de 64bits

 

Otra muy buena distribución orientada a la edición de imágenes, sonido, vídeo…

ALTRES DESCÀRREGUES LINUX

Sistema Operativo: Wifislax 4.3

WIFISLAX 4.3 FINAL

Copiar imatge iso a un CD o DVD i iniciar el PC i amb el disc en la unitat escollir inici des dvd

Descargar Wifislax 4.6

WIFISLAX 4.6 FINAL

Sistema Linux amb aplicacions d’auditoria wifi i programes bàsics d’oficina, navegadors, vídeo …

Hirens BootCD: Sistema Live con diversas utilidades avanzadas de testeo, particionado, etc...

Hiren’s BootCD 9.1

Live-CD per diagnosticar errors en Hardware i Software.

CloneZilla: Sistema Live para clonado de discos y copias de seguridad

CloneZilla Live- 1.2

Sistema viu per clonar discs i fer còpies de seguretat

Els CD-Live són Sistemes Operatius que s’inicien des de la unitat de CD / DVD i no cal instal·lar al disc dur (HDD).
Actualment hi ha desenes de distribucions de Linux i totes i cadascuna d’elles és programari GNU amb el que és de distribució lliure.
Això vol dir que s’actualitza automàticament, que no cal pagar un cèntim per ell i per tant està prohibit la venda i distribució amb ànim de lucre ja que s’estaria venent un treball que han realitzat milers de persones gratuïtament.

Altres distribucions linux …

Ubuntu

Fedora

OpenSUSE

Gentoo

Pinguy

Skip to content