TPV al núvol o TPV local

tpv-terminal-punto-de-venta

Un TPV és en la seva definició simple un punt de venda per a botigues. Un TPV en general consta d’un equip informàtic (ordinador), un monitor (tàctil o no), teclat, ratolí, impressora de tiquets i lector de codis de barres.

Moltes empreses venen TPV amb programes especialitzats de vendes però en la majoria d’ocasions tenen un cost força elevat. La nostra proposta consisteix en muntar un TPV en qualsevol ordinador amb Windows i únicament comprar la impressora de tiquets i el lector de codis de barres. Fins i tot un ordinador de segona mà podria ser excel·lent per a aquesta funció ja que un punt de venda no és gens exigent.

Oferim 2 possibilitats de muntar un TPV per a una botiga: En el núvol o físic/local.

TPV al núvol

El TPV al núvol és un programa de gestió que generalment integrem a la pàgina web al qual es pot tenir accés des de qualsevol equip informàtic, ordinador, tauleta, mòbil i fins i tot televisor que disposin d’accés a Internet i un navegador.

 

  • Desavantatges: Requereix de connexió a Internet. Els informes de vendes s’emmagatzemen en el núvol i cal imprimir-de tant en tant per a temes de gestió administrativa.
  • Avantatges: Es pot treballar amb qualsevol dispositiu. Ordinador PC, Mac, tauleta o telèfon mòbil i en cas d’avaria n’hi ha prou amb canviar de dispositiu per a continuar amb les vendes. A més es pot sincronitzar amb un web en línia (botiga en línia) per compartir productes estoc i informes de vetes per separat.

TPV local

El TPV local no requereix connexió a Internet. Consisteix en muntar un ordinador nou o de segona mà i afegir-li una impressora de tiquets i si fos necessari … lector de codis de barres i calaix portamonedes. Després d’això només quedaria implementar una solució de gestió per a les vendes i afegir els productes.

  • Desavantatges: Cal fer còpies de seguretat periòdiques o tenir un RAID1 (mirror) perquè en cas d’avaria en el disc es pot perdre tota la feina no recolzat.
  • Avantatges: No requereix connexió a Internet i es pot tancar caixa diàriament.

¿Quin és el cost d’un TPV local?

Vegem … una impressora tèrmica sol costar al voltant dels 120 – 150 €, l’avantatge és que no gasten tinta perquè imprimeixen cremant el paper. El lector de codis de barres pot costar sobre els 20 € i un ordinador de segona mà pot sortir fins i tot gratis en moltes ocasions. En cas de no poder aconseguir-ne un de segona mà gratuïts es pot recórrer a comprar un de nou econòmic (250 € + monitor) o adquirir de segona mà tant el monitor com l’ordinador (150 € aprox).

Si ja tenim tot el necessari únicament cal instal·lar la solució de punt de venda per la qual no cobrem absolutament res, únicament cobrem per la mà d’obra, temps invertit en instal·lació, configuració i importació de productes. Els clients poden optar per afegir els productes ells mateixos i així reduir el cost.

Instal·lació, configuració i importació de fins a 40 productes 150 €

¿Prefereixes un TPV al núvol?

El cost de muntar un TPV al núvol és molt variable perquè depèn de molts factors. Si el negoci ja té pàgina web, amb que sistema està muntada, el preu anual del manteniment que varia d’un proveïdor a un altre com passa en el cas de la telefonia

Amb un web e-commerce i un TPV al núvol es pot vendre a qualsevol part del món, amb la possibilitat de triar que productes es mostren a la botiga online i quals es mostren al TPV local.

Skip to content