Hi ha diverses possibilitats a l’hora de fer una web amb WordPress i cadascuna té el seu preu

És un tema delicat. Cada dissenyador, programador, client, agència, etc. té la seva opinió al respecte i en aquest debat solen saltar espurnes … al meu parer la creació d’un lloc web amb WordPress és una de les millors opcions (si es fa bé).

Hi ha tres aspectes fonamentals a l’hora de definir el preu del web:

  1. Valor que aporta el web al client.
  2. Coneixements i experiència del programador / dissenyador.
  3. Temps que es va a estalviar el client contractant a un professional en lloc de crear la web ell mateix

El valor que una web feta amb WordPress li aporta al client

Per començar et diré que el títol del post em grinyola. Parlar del cost d’una web suposa parlar d’una despesa, quan en realitat hauríem de parlar d’una inversió.

Què esperes obtenir de la teva web? ¿Visibilitat? ¿Potencials clients? ¿Vendes directes?

Si el teu propòsit és muntar un web professional que t’ajudi amb el teu negoci a internet, hauries de pensar en WordPress com una eina. La més important de totes.

No obstant això, molts clients encara perceben les pàgines web com una despesa. “Jo vull alguna cosa senzilleta per estar a internet perquè m’han dit que he d’estar”.

Evidentment aquests clients desconeixen el potencial que suposa per al seu negoci el tenir una pàgina web professional. Des del meu punt de vista aquest és el motiu principal pel qual poden considerar que una web és cara.
Código de WordPress ¿Cuanto cuesta una web creada con WordPress?

Coneixements i experiència amb WordPress del dissenyador

Siguem sincers … Tot el que s’ho proposi pot fer un web amb WordPress. Una altra cosa és el resultat que aconsegueixi.

Hi ha centenars de tutorials a internet sobre com muntar la teva web en WordPress des de zero i aquesta és l’elecció ideal si no necessites un web professional.

Però si pretens que el teu web sigui una eina valuosa a nivell professional, necessites que estigui ben feta.

Quan visites una web lletja, descurada, amb una composició caòtica, etc. penses més o menys el mateix que si entres en un restaurant i et trobes un escarabat. En sortir d’aquí com més aviat.

Una persona sense coneixements avançats sobre WordPress serà capaç de publicar una web però, en principi, no aconseguirà els resultats d’un professional.

És lògic, no pot saber tant com algú que porta anys treballant diàriament amb WordPress.

Theme, connectors, SEO, optimització de la velocitat, formularis de contacte, sidebars, widgets, responsive design, ubicació dels formularis de subscripció, llicències d’ús de les imatges, política de privacitat i de cookies, etiquetes, vinculació amb Analytics, llistes d’email màrqueting, mapa de calor, categories, usabilitat, pàgines, optimització d’imatges, entrades, traduccions localitzades, taxonomies, etc.

Totes aquestes coses cal tenir en compte quan es fa una web en WordPress. I més.

Això sense parlar del disseny. Sense coneixements de Html i CSS les possibilitats de personalització es redueixen considerablement.

No hi ha molta gent, que no sigui professional del disseny web amb WordPress, capaç de fer una pàgina d’alta qualitat.

Això em porta al tercer punt. Si algú no professional es xopa de tutorials i al final aconsegueix un bon resultat haurà estat a costa d’invertir el seu temps. I segurament bastant.

Temps que s’estalviarà el client contractant a un professional

D’acord, donem per fet que el client és capaç de fer la web pel seu compte, amb la mateixa qualitat que ho faria un dissenyador professional.

Quant de temps hauria d’invertir per aconseguir-ho? Et comento un altre cas recent.

Des de fa un mes i mig he rebut correus d’una noia que està intentant muntar un web corporatiu pel seu compte. Tenia coneixements molt bàsics de WordPress quan va començar.

Dimarts d’aquesta setmana em va escriure perquè per fi l’ha acabat. Estava súper contenta.

El tema és que per arribar fins aquí ha passat per 3 themes, un munt de plugins i alguna que una altra fase de crisi existencial perquè no li sortia el que volia fer.

Ella mateixa em deia que es parla molt del fàcil que és WordPress, però que no li havia resultat tan senzill, que li costava molt deixar les coses al seu gust.

I és normal.

WordPress és molt fàcil per el que fa a la creació i gestió d’entrades i pàgines, però fer la web des de zero i que et quedi bé té més molla.

Si aquesta web l’hagués fet jo, li hauria costat 600 € i l’hauria tingut funcionant en menys d’una setmana.

Pel que ella m’ha dit, durant aquest temps s’ha dedicat en exclusiva a aquest projecte així que, fent un compte per sobre, hi haurà invertit mínim 150 hores.

És com si hagués treballat per 4 € l’hora.

Ah! No, espera. Que va haver de comprar 3 themes perquè es va equivocar en l’elecció 2 cops. Això són altres 90 € que s’ha gastat.

La seva hora de treball li ha sortit a 3,40 €. I com més complexa és la web més temps es perd (si no es té experiència)

Barallant-se amb la web i començant el seu projecte uns mesos més tard del que hauria volgut.

Val la pena?

Cadascun que ho valori.

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Ves al contingut