¿”Programador Freelance” o una “Agència de Disseny”?

Freelance o agencia

Contractar un programador freelance o una agència de disseny és una de les preguntes que es fa gairebé tothom quan decideix crear un lloc web …

Per exemple … una empresa es planteja contractar un servei de disseny web professional amb gestor de continguts i SEO orientat a l’usuari; el primer que ha de decidir és si tria una empresa o un dissenyador / programador freelance.

La decisió depèn …

  • De les necessitats concretes del client

AVANTATGES DE TREBALLAR AMB UN PROGRAMADOR / DISSENYADOR FREELANCE:

1. Total comunicació amb el programador

Des que es comença el projecte fins a acabar el lloc web, el client parla amb el màxim responsable creatiu del seu projecte de manera directa, sense intermediaris. Una empresa disposa de directors de projecte, comercials, etc. i pot perdre informació pel camí.

Un altre avantatge de treballar amb un freelance és que en la mateixa trucada es poden abordar temes diversos com la facturació, terminis de lliurament, o aspectes tècnics del projecte sense haver de passar per diversos departaments.

2. Estil i estructura definida

Quan veiem el portfoli d’un dissenyador sabem el que podem esperar d’ell. És fàcil comprovar la qualitat i estil dels seus treballs de manera que el client sabrà ràpidament si encaixa amb les seves necessitats. Els portfolis de les empreses mostren projectes duts a terme per diferents professionals, això passa perquè hi ha diversos dissenyadors a l’agència, perquè l’agència en un moment donat necessita subcontractar o perquè el personal va canviant al llarg del temps. El tema és que la cartera d’una empresa no té per què ser un reflex real de la feina actual que desenvolupen.

¿Freelancer o agencia?3. Reputació contrastada

És una cosa molt semblant al que passa amb el punt anterior. En el cas del dissenyador freelance les opinions que trobem seran realment sobre ell i la seva forma de treballar. La reputació d’una empresa es forja sobre la base de la qualitat dels seus professionals, si aquests canvien sovint és difícil saber si les referències que tenim són fiables.

4. Major dedicació a cada projecte

Un dissenyador freelance responsable només porta a terme al mateix temps els projectes que realment pot abastar i per tant li dedica tot el seu temps a un o pocs clients. A més, per qüestions netament monetàries, a freelance li interessa acabar un projecte en els terminis marcats i cobrar com més aviat millor, per el que prefereix agafar una feina i finalitzar-la a tenir tres o quatre projectes oberts i demorar el cobrament de tots ells. Les agències prefereixen contractar com més projectes millor per garantir un alt flux de caixa, després organitzen el seu temps i recursos de la manera que més els interessa.

AVANTATGES DE TREBALLAR AMB UNA EMPRESA DE DISSENY:

1. Majors mitjans tècnics i personals

Una agència sempre comptarà amb més mitjans que un freelance. Si un projecte és molt complicat, requereix a professionals especialitzats en diferents camps o comporta moltes hores de treball, l’agència serà la millor solució. Una agència pot posar a treballar a 5 o 6 persones al mateix projecte en cas de ser necessari.

2. Alta disponibilitat

Les agències tenen més professionals al seu càrrec per tant la seva disponibilitat sol ser notablement més gran. Aquest és el taló d’Aquil·les per excel·lència dels freelance. L’agència podrà modificar la seva agenda per donar cabuda a nous projectes, mentre que el dissenyador independent només podrà oferir al client fer-se càrrec de la feina quan acabi amb els que ja té oberts.

3. Continuïtat del projecte garantida

En una empresa pot faltar un treballador un dia i la maquinària seguirà funcionant, però si el dissenyador freelance es posa malalt o té algún imprevist serà un dia de treball perdut.

4. Comptes importants

Normalment les agències tenen clients importants perquè aquests requereixen més mitjans que els que pot oferir un dissenyador freelance. Per tant, les agències solen tenir més experiència amb aquest tipus de clients.

En definitiva, a l’hora de decidir crec que les dues opcions són perfectament vàlides, hi ha excepcionals dissenyadors a banda i banda pel que serà cada client qui decideixi quin li convé més depenent de les característiques i necessitats concretes del seu projecte.

¿agencia o programador freelance?

¿HA TRIAT UN PROGRAMADOR FREELANCE?

 

Click Aquí

 

Demani un pressupost sense compromís per la seva idea o negoci

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content