ESTRATÈGIA SEO PER A NOVES WEBS

ESTRATEGIA SEO PARA NUEVAS WEBS - GOOGLE SEO OPTIMIZACIONAnem a veure l’estratègia SEO per a noves webs recomanada per SIAICA Informàtica i per això començarem parlant de Google, el cercador més important per excel·lència en pràcticament tots els països del món … és per això que centrarem els nostres esforços en posicionar-nos en aquest cercador principalment encara que serveix per a molts altres cercadors més com bing o yahoo ….
ESTRATEGIA SEO PARA NUEVAS WEBS - PORCENTAJE DE BUSCADORES MAS USSADOS

Quan es munta un web en un domini nou … aquesta ha de passar una mena de prova abans de poder disposar de tot el seu potencial. Aquest període de prova segons els experts pot durar fins a 2 anys depenent de diversos factors … un dels més importants és la competència de les paraules clau del web; a major competència major temps a prova.

Però … ¿en què consisteix la prova?

 • En no ser penalitzat molt de temps.

¿com evitem que ens penalitzin durant molt de temps?

 • Pujant als primers llocs de forma natural

¿és que hi ha alguna manera de no pujar de forma natural?

 • Moltes però cada vegada estan mes penalitzades i controlades

Per això donarem unes senzilles pautes perquè la nostra web creixi de forma progressiva i sense ser penalitzats o almenys passar les proves amb la menor brevetat possible.

¡Anem allà!

Si acabes de crear una web, és important és pujar-la al servidor el més aviat possible, encara que no està acabada, posteriorment anem acabant d’afegir les pàgines restants.

Per exemple … la nostra web és de notícies en un col·legi i la seva estructura és:

 1. pàgina d’inici
 2. Formulari de contacte
 3. Blog de notícies
 4. On estem
 5. Qui som

Crearíem la pàgina principal i el bloc de notícies i el penjaríem.

El primer any de vida d’una web és el més delicat ja que google sap que moltes webs que neixen cada dia no arriben a l’any de vida així que fica en sandbox (caixa de sorra) els nous webs per comprovar si són fraudulentes o practiquen tècniques de posicionament trucades seo blackhat, que pretenen obtenir milers de visites en poc temps sense ser mereixedors d’elles, d’aquesta manera no aconsegueixin el seu objectiu (no és natural que un web al mes d’estar muntada tingui milers de visites i centenars de seguidors), així que google va crear diversos algoritmes anomenats de diferents formes com PANDA o Pinguin per detectar aquest tipus de trucs i evitar que aconsegueixin superar a webs que fan les coses bé.

Llavors … ¡anem a fer-ho bé!

EL PRIMER MES DESPRÉS DE PENJAR LA WEB

¿Què fer el primer mes de vida del web?
 • El primer mes anem a crear notícies per al blog del web de l’exemple i acabar de crear les pàgines de CONTACTE, QUI SOM i ON SOM tranquil·lament.

És important tenir enllaços externs al nostre lloc web que apuntin a les nostres pàgines o notícies del nostre blog (seguirem amb l’exemple de la web de notícies del col·legi de l’exemple anterior) però cal anar amb compte de no posar aquests enllaços a llocs mal vistos .

¿On pengem els enllaços a la nostra web?

 • Fàcil! en xarxes socials de bé.

¿Cuales son?

 • Facebook, Google+, Twitter, Youtube…

ESTRATEGIA SEO PARA NUEVAS WEBS - LAS REDES SOCIALES MAS POPULARES

Anem llavors a crear una xarxa social en cada un d’aquests llocs i crearem una petita entrada amb un enllaç (URL) a cadascuna de les notícies del nostre bloc des de cadascuna de les xarxes socials que hem creat al Facebook, Google i Twitter ( youtube no és inprescindible però és interessant crear algun vídeo per posteriorment penjar-lo a la web i mantenir al els visitants més temps en el lloc)

Suposem que publiquem una notícia cada dia. i vam crear un enllaç amb un comentari cap a ella des de cadascuna de nustras xarxes socials (google, twitter i facebook) … a l’acabar el mes hauríem un web completa amb 30 notícies i 90 backlinks white des de les xarxes socials més importants des de fa anys . Anem bé!

Seguim …

MEJORAR SEO CON BUENOS ENLACES DE RETORNO

EL SEGON MES DE LA NOSTRA WEB.

Aquí començarem a fer una mica de SEO suau.

“Respostes-Yahoo “és un bon lloc on poder posar mes enllaços a la nostra web però poden usar altres com” ask answers “o” preguntes google”

El segon mes més de continuar publicant notícies a la web d’exemple i compartint-les en les nostres xarxes socials crearem un usuari en yahoo per respondre preguntes d’usuaris relacionades amb la nostra temàtica.

Yahoo-Respostes disposa d’un programa de punts en el qual un novell té nivell 1 i per cada resupesta obtens x punts; en arribar a un nombre determinat de puntuació pujarem a nivell 2 i llavors tots els enllaços (URL ‘s http: //) que hàgim posat a les nostres respostes es converteixen en enllaços reals (en punxar sobre ells es redirigeix ​​a la url) i deixen de ser simple text.

Si tot ha anat bé a l’acabar el mes ja tenim nivell 2 i si de cada 5 respostes a qualsevol tipus hem respost a una de la nostra temàtica deixant l’enllaç a la nostra web obtenim 1 Backlink de yahoo per cada 5 respostes (no és recomanable posar enllaços en totes les respostes perquè no ens penalizen per fer publicitat del nostre lloc, però podem posar 1 enllaç de cada 5 sota el text … “per més informació visita aquesta web de notícies”

Ara imaginem que hem respost 6 preguntes diàries … 180 respostes / 5 = 36 enllaços que apunten al nostre web des yahoo de forma completament natural.

FINALITZA EL SEGON MÉS DE LA WEB

Ja han passat dos mesos i la base és bona … tenim 180 backlinks des de les xarxes socials Facebook i google + apuntant a diverses parts del nostre domini i altres 36 des yahoo.

Pots intentar altres tècniques que poden millorar el posicionamiente a partir d’aquí però assegura’t abans d’haver sortit ja dels filtres de google (sandbox) amb la eina en línia (penalitation checker).

Recomano continuar amb els passos del primer i segon mes durant tota la vida del web per anar creixent de foma natural (es poden crear backlinks de forma artificial en directoris de webs o fòrums però no ho recomano) i anar demanant a altres webs de la teva mateixa temàtica i nivell si els interessa compartir enllaços de notícies de forma recíproca per seguir millorant el posicionament.

Si tot s’ha fet correctament en 1 any tenim la nostra web rendint al 100% ben posicionada gràcies als 1080 backlinks des de les xarxes socials + 432 enllaços més de respostes yahoo de forma totalment natural i orgànica (el que més li agrada a google).

El recorregut de la teva web en les socials es resumeix així:
En TWITER generes MARCA
A FACEBOOK … PROMOCIONES
A LINKEDIN … connectes
A Pinterest … exposes
I AL TEU BLOC … DISPOSES

MÉS INFO EN AQUEST VIDEO
Video de ALEX NAVARRO autor de Vivir de la red

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content