Fa uns mesos es va filtrar la notícia que tenir la web en https sota un protocol segur era millor per al posicionament web (SEO)

El nostre primer estudi del nou canvi ens va demostrar que un web amb https es posicionava una mica millor que una amb http, però no perquè les webs a http perdien posicions sinó perquè les https guanyaven un punt més en favor a l’posicionament si es mostraven correctament amb https i es redirigien de manera correcta d’http a https.

Ara les proves del següent pas …

Què passa si traiem una re-direcció de https a http o aquesta re-direcció no està configurada correctament?

Recentment he acabat unes proves realitzades en dos dominis amb certificat SSL però sense mostrar cap web en https. Els llocs web es mostraven correctament entrant des http però redirigien a http si s’introduïa la direcció amb el protocol segur https. Per realitzar aquestes proves la re-direcció de https a http va ser desactivada.

Després dels resultats … 1ª Conclusió:

Tenir un web sense certificat SSL és un punt menys, però tenir accés a https sense que funcioni és 10 vegades més greu per al posicionament.

Això passa en molts llocs web als que els seus respectius proveïdors d’allotjament ofereixen certificat SSL però no és utilitzat per aquests … En aquests casos sense no utilitzarem l’accés per https hauríem de fer una re-direcció per enviar a la web totes les trucades mitjançant https d’aquests dominis per no ser perjudicats en el seu posicionament.

Jo vaig desactivar a la re-direcció en 2 de les meves webs de proves posicionades segons Alexa per sota del milió, però amb una pujada i baixada molt parelles. En una vaig continuar fent seo i publicant de forma normal a més de desactivar la re-direcció, a l’altra vaig desactivar la re-direcció i vaig deixar de publicar. Els resultats s’han començat a veure en 3 mesos en les dues webs, això ens indica la cua de puntuació i la situa en 2-3 mesos. Passats 3 mesos la web en què publicava de forma normal deixo de perdre rànquing per sobre dels 2,5 milions i va començar a recuperar-se, això indica que la caiguda té un gran efecte però no és mortal si seguim treballant de forma correcta. L’altra en la qual vaig desactivar la re-direcció i vaig deixar de publicar el 4 mes està rondant els 4 milions i segueix baixant. No vaig a esperar mes. Vaig a reactivar la re-direcció en les dues webs de proves, en la primera continuaré publicant com des de fa 4 mesos; A la segona reactivaré també la re-direcció però seguiré sense publicar durant uns mesos per comprovar el “fins quan i / o fins on “poden baixar o pujar amb la correcció aplicada de https a http, però això serà per un altre post.

Per fer una re-direcció de https a http amb un servidor Apache (el més freqüent) es pot fer de forma molt senzilla afegint aquest codi a l’arxiu .htaccess ubicat a l’arrel del domini o sub-domini a re-dirigir:

https & http

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} on
RewriteRule (.*) http://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
</IfModule>

Hi ha moltes altres formes de realitzar re-direccions d’aquest tipus però aquesta és la que més m’agrada i per això la comparteixo. Si necessites més informació sobre com realitzar re-direccions accedeix a aquest enllaç: https://www.infranetworking.com/redireccion-301-302

2ª Conclusió:

La teoria ens diu que si s’hagués tret la re-direcció de http a https o estigués mal configurada els resultats serien molt semblants ja que les webs en https només tenen un puntet més respecte les que es mostren sota http però aquesta prova no l’hem realitzat i podria variar de la hipòtesi.

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content