És sabut que el contingut és bàsicament el més important d’una pàgina web, l’ideal seria crear contingut original, intel·ligible (que pugui sin entès) i que a més sigui útil.

Fórmula para crear el contenido perfecto

Com ja hem publicat anteriorment sempre és recomanable afegir alguna foto o vídeo al contingut però únicament si anem a posar text alternatiu i títol a aquestes imatges perquè en cas contrari només alentiran la càrrega del lloc web perjudicant la usabilitat.

¿Què volem dir amb contingut original?

El contingut original és el que no existeix en cap altre lloc o que encara existint s’explica molt millor o s’expandeix seu contingut informatiu aportant utilitat als usuaris.

Per exemple: La informació que ofereixo en aquesta guia existeix en altres llocs web. Però al meu entendre enlloc aporta tot el que el document necessita. Llavors … encara que no sigui un ‘contingut original’ si serà comprensible i aportarà utilitat als usuaris (lectors).

¿Què és un contingut intel·ligible?

Un contingut intel·ligible en la seva definició és molt menys del que volem dir en aquest cas. La definició bàsica de intel·ligible és ‘Que pugui ser entès’. Però per crear contingut intel·ligible en un lloc web cal que tothom pugui comprendre-ho. No n’hi ha prou amb no fer faltes ni errors de sintaxi si després s’escriuen parrafades que puguin confondre i / o dificultar la comprensió.

Per fer més intel·ligible el contingut tant per a l’usuari (lector) com per a Google (en temes de SEO) el més recomanable és:

  1. Evitar escriure paràgrafs de més de 20-25 paraules
  2. Reduir el nombre de paràgrafs llargs fins que el contingut de paràgrafs llargs sigui inferior al 25% respecte al contingut total.

És a dir … màxim 25% del contingut escrit en parrafades de més de 20-25 paraules i un mínim de 75-80% de paràgrafs amb menys de 20-25 paraules.

D’aquesta manera es minimitzen els errors de sintaxi i és més senzill d’entendre per als lectors.

¿Que és un contingut útil?

Un contingut útil és aquell que aporta més informació valuosa a l’usuari o lector … Però com tot s’entén millor amb exemples explicaré un cas …

Imaginem una pàgina web de consells estètics i de salut. Podríem publicar un mètode infal·lible i natural que fa caure d’esquena?

Tot depèn de si el mètode ja a estat publicat o explicat en les centenars de pàgines web i fòrums que parlen d’aquest tema.

  1. Si el mètode no existeix és contingut original ia més aporta valor … només faltaria explicar-ho bé i seria el contingut perfecte per atreure visites
  2. Si el mètode ja existeix i ja ha estat publicat (no seria contingut original) i només valdria la pena publicar-si aporta alguna cosa al lector que cap altre lloc tingui.

Concretament en el tema del singlot … Jo tinc un mètode per treure el singlot infal·lible, que en 30 segons fa caure d’esquena sense cap ritual estrany. Una cosa que s’ha perdut en el temps però que algú em va explicar de petit i segons he pogut comprovar no s’ha publicat mai. El publicaré a la secció BLOC com a exemple de contingut original perquè no es confongui amb la Guia de SEO.

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Ves al contingut