Últimament estem trobant molts lloc web construïts a Google Bussines en 5 minuts per després vendre el posicionament de pagament de Google Adwords. Em sembla una pràctica ruïnosa i molt poc professional.

Avui mateix hem construït en poc més de 5 minuts la nostra web a Google Businnes (https://siaica.negocio.site).

El web consta d’una informació bàsica i format responsive per a versions mòbils i es mostra correctament en tots els dispositius i càrrega ràpid, però aquí acaben les seves avantatges.

Els desavantatges són moltes. Per començar tots els temes són iguals amb un lleuger canvi de colors. La personalització és molt limitada i no es poden afegir noves funcionalitats. A més és impossible tocar el codi del web per aconseguir alguna d’aquestes coses

En la nostra opinió aquesta opció pot valer per tenir un altre lloc publicitari de la nostra empresa però no es pot considerar un web oficial per una empresa, llevat que sigui un empresa molt petita i sense pressupost, cosa que xoca amb la pràctica de cobrar la publicitat a AdWords un cop muntada la web gratuïta.

Pensem que és molt més productiu i efectiu construir un web en WordPress amb un disseny original adaptat a les necessitats del client / empresa i posicionar cadascuna de les pàgines del lloc web de forma natural.

De poc serveix tenir una sola pàgina web amb tota la informació d’inici, qui som, contacte i galeria perquè perdem 3 títols i 3 descripcions úniques a les quals se’ls podria treure molt partit. Per exemple, a Google Business tenim una pàgina principal que parla de la nostra empresa, la seva localització en el mapa, galeria d’imatges i un formulari de contacte, però només té un títol i una descripció per a tot això.

Exemple de contingut amb àncores a Google Bussiness

El correcte és tenir una pàgina única per a cada un d’aquests continguts. Per «Qui som» el títol i la descripció hauria de ser diferent que els de la pàgina de «Contacte» perquè quan algú busqui la paraula contacte al costat del nom de l’empresa aparegui la pàgina corresponent com a primer resultat en la recerca i d’aquesta manera crear pàgines individuals per a cada servei millorant el posicionament i la visibilitat a Google i altres cercadors de forma natural, orgànica i així evitar haver de gastar diners en publicitat d’AdWords.

Com ja s’ha dit en moltes ocasions el barat surt car. Munta un web gratis i paga publicitat per sempre o munta un web professional i deixa que es posicioni sola gràcies al seu contingut.

Les webs que surten a la primera pàgina dels resultats dels cercadors són les que mereixen ser-hi. A excepció de les que paguen per això i apareixen al costat de la paraula Anunci, aquestes quan deixes de pagar tornen a la posició que els pertany pel seu contingut fins que tornes a pagar.

Adwords és una bona opció quan muntes una empresa i necessites vendes immediates però no podem quedar-nos aquí, durant els primers mesos es continuen publicant continguts al web fent-la més visible i guanyant autoritat, d’aquesta manera es pot deixar de pagar les keywords que ja es hagin aconseguit de forma natural amb el temps. Cada vegada es necessitaria pagar per menys keywords arribant al punt en què tots els serveis apareguin en els primers resultats de cerca sense necessitat d’inversió en publicitat.

I tu què prefereixes un web professional o pagar a AdWords per sempre?

Si vols una web professional que es posicioni a mig termini de forma natural contacta amb nosaltres i t’ajudarem a actualitzar la teva web o a construir una nova.

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content