Fa un temps era impensable jugar a certs títols a qualsevol ordinador, tablet o mòbil, Nvidia i Microsoft, de vegades els requisits de hardware mínims dels jocs superen les especificacions dels nostres equips o simplement estan dissenyats per a una altra plataforma que no tenim. Ara podem jugar a qualsevol joc de PC des d’un mòbil o executar jocs amb alts requisits gràfics des d’un portàtil de gamma baixa per exemple.

Es van implementar unes plataformes amb servidors on es podia jugar a qualsevol joc i jugar-ho mitjançant streaming, al principi els servidors eren una mica limitats per al volum que tenien i donaven certs problemes… Aquestes plataformes amb servidors preparats per al Gaming s’han anat actualitzant i a dia d’avui són opcions excepcionals per jugar a qualsevol joc que hàgim comprat, fins i tot amb els que excedeixen dels requeriments mínims del nostre ordinador. Fins i tot es pot executar jocs comprats per a PC des de telèfons mòbils i tablets, connectant un comandament bluetooth o sense connectar-lo ja que ofereix un comandament tàctil en superposició al joc.
geforce-now-jugar-cualquier-juego-legal-y-gratis

Ho hem estat provant i amb connexions sense fils dóna algunes estirades però per cable va perfecte, la resposta amb el comandament, la imatge i l’àudio no mostren talls a la primera hora que hem estat provant.

Estem parlant de Nvidia Geforce Now, un servei en què podem vincular els nostres comptes de Steam i Ubisoft, de manera que ens permet jugar a qualsevol joc dels que tinguem a les nostres biblioteques d’aquestes plataformes amb les nostres partides del núvol sense necessitat de tenir instal·lat el joc al dispositiu on vulguem jugar.

Nvidia GeForce Now té 3 tipus de subscripció. Una gratuïta (que és la que hem estat provant) que ofereix sessions d’una hora a un màxim de 1080p amb un processador Intel CC150 de 8 nuclis i 16 fils a HT. Amb una targeta gràfica exclusiva per a servidors de Geforce Now anomenada Tesla T10 amb 16Gb. Anteriorment oferien 8Gb, però sembla que s’ha augmentat per millorar el rendiment.

suscripciones-geforce-nowLa limitació de la subscripció gratuïta que ens permet jugar a qualsevol joc de forma legal i gratis és que no es pot jugar durant més d’1 hora per sessió, obligant-nos a sortir del joc i tornar a iniciar-lo superat el temps límit. Per sort, deu minuts abans que es compleixi el temps mostra un compte regressiu a la part superior, que ens dóna temps a guardar la partida abans de la desconnexió automàtica.

Les dues subscripcions de pagament disposen de millors recusos de hardware amb traçat de raigs i fins a una Nvicia Geforce 3080 a 120 fotos per segon (sempre que el monitor arribi a aquests hercis).

Els passos que cal seguir per gaudir d’aquesta tecnologia són els següents:

  1. Afegeixes un joc de pagament o gratuït al teu compte d’Ubisoft o Steam
  2. Descarregues i instal·les Geforce Now al teu PC, mòbil o tablet
  3. Inicies sessió a Geforce Now creant un compte nou amb subscripció gratuïta o inicies sessió amb el teu compte actual
  4. Vincules la plataforma d’Ubisoft, Steam o ambdues
  5. Connectes el comandament (si el tens)
  6. Busques el joc, selecciones la plataforma on el tens disponible i dóna-li a jugar

Passada una hora hauràs de tornar a executar el pas 6 per gaudir d’una altra hora (1 hora cada vegada que iniques sessió al joc)

captura-geforce-now
Rendiment del test i conclusió

Joc provat: Assassin’s Creed Odyssey (clic aquí per veure requisits mínims del joc)

No hem provat la plataforma de jocs al núvol de Xbox de Microsoft però el rendiment de la plataforma de Geforce Now a la seva subscripció gratuïta ens ha donat una estabilitat de 50 fps amb pics de baixada i de pujada molt ocasionals de 9 a 70 fps. De manera que ho veiem una opció/alternativa molt recomanable per a persones que no disposen de recursos per comprar targetes gràfiques dedicades a gaming en aquests temps o per a aquells que no tenen literalment la possibilitat d’actualitzar el hardware, com ara usuaris de portàtils, tauletes o telèfons mòbils.

A més, les subscripcions de pagament, de 6 a 8 hores per sessió entre 8,33€/mes i 19.99€/mes, depenent de la subscripció: “Prioritària” o “Màxim rendiment”. Al nostre parer no són cares per jugar a qualsevol joc si tenim en compte que ens estalviem comprar una targeta gràfica de centenars d’euros

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Ves al contingut