¿Com buscar un bon títol per a cada pàgina web?

Anem a parlar d’analisis d’paraules per millorar el SEO d’una pàgina web canviant el títol (abans NOM D’EMPRESA – REPARACIÓ ORDINADORS) per un altre amb menys competència i amb tendència a augmentar (en auge) utilitzant l’eina de Google Trends per analitzar les tendències de cerca.

Com a exemple posarem un servei informàtic a domicili de reparacions … (el nom de l’empresa la deixarem com NOM D’EMPRESA per no afavorir a cap marca ni negoci en concret respecte als altres)

¿Què vol dir això?

  • Analitzar tendències de recerca és útil per saber què és el que la gent (usuaris) cerca (n) a la xarxa; per exemple … la paraula “informàtica” és la que millor s’adapta als meus interessos ja que sóc tècnic en informàtica i programador … així que m’interessa saber quanta gent busca la paraula informàtica per fer-me una idea de la quantitat de trànsit que té aquesta keyword concreta per poder comparar-la amb altres que també s’adaptin com ara “informàtic”.

¿Per què?

  • Fàcil! si només puc posar 1 títol al meu lloc web …

¿Quina hauria de fer servir “Informàtica a Montgat – SIAICA” o “informàtic a Montgat – SIAICA”?

  • Encara que la diferència sigui petita el resultat pot ser molt diferent i podem veure quina és la millor opció amb Google Trends …
Vegem una foto de la comparativa entre informàtica i informàtic …
Buscar el mejor titulo - Analisis de palabras con Google Trends
Analisis de palabras con Google Trends… terminos: informatica (azul) e informatico (rojo)

Com es pot observar a la fotografia … la gràfica indica una tendència de recerca del terme informàtica molt més gran (encara que cada vegada menor) a les recerques realitzades pels usuaris amb la paraula informàtic; amb aquestes dades podem dir si barallar amb la competència per la paraula informàtic (menys buscada) o informàtica (amb un volum de cerques major i possiblement amb més competència).

Utilitzant un altre tipus de programes podem veure la competència d’aquestes paraules i dir amb totes les dades a la mà. En aquest cas simplement utilitzarem el cercador de google per veure a competència que tenim de forma global.
  • Obrim el buscador de google i busquem d’una banda el terme “informàtica” i apuntem el nombre de resultats obtinguts … ex: 126.000.000. D’altra banda busquem el témino “informàtic” i apuntem el nombre de resultats que llança … 21.000.000.

¿Conclusió?

  • El resultat de buscar a la xarxa informàtica s’obtenen 5 vegades més resultats que amb la terminació “informàtic” això vol dir que per a la paraula informàtica hi ha més competència que per al terme “informàtic” (i fixeu-vos que estic fent servir termes sense accents perquè els resultats canvien si s’utilitzen); bé …

¿I que fem ara?

  • Veiem clarament a la primera foto que la keyword informàtica està en decadència, mentre que la terminació informàtic és menys demandada però al mateix temps més estable i sota el meu criteri és més fàcil posicionar la terminació “informàtic” ja que té menys competència (com hem vist a buscar aquest terme des del cercador) i ens garantiria un volum de trànsit fix i estable (encara que sigui inferior en comparació amb el trànsit que genera el keyword “informatica”) … ‘però només amb això no ens van a trobar! ! Ara necessitem aparèixer a la primera pàgina dels resultats obtinguts (SERP / s).

¿Com pujar en els resultats SERP ‘s?

  • Buscant un segon keyword que es pugui combinar i que a més d’adaptar-se a les nostres necessitats estigui en auge (tendència en creixement)
  • Buscarem els termes “a domicili” i “reparacions” a provar utilitzant Google Trends 
Buscar un buen titulo con Google Trends... términos: "a domicilio" y "reparaciones"
Cerca a Google Trends … termes: “a domicili” i “reparacions”

Com es pot observar clarament en la captura de pantalla el terme “a domicili” va en augment i per tant és un complement perfecte per a la nostra primera paraula triada.

¡ Ja tenim el títol !

INFORMÀTIC A DOMICILI | + NOM D’EMPRESA

Espero que hagi quedat clar el mini tutorial i que serveixi de guia als menys iniciats en matèria de posicionament web a Google utilitzant únicament el cercador web de Google i l’eina online Google Trends

Si necessites un professional que t’ajudi amb el Posicionament web del teu projecte, nosaltres et podem ajudar.

Demana pressupost gratis i sense compromís

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content