Un dels principals objectius d’una empresa és crear rendibilitat en funció de les operacions i garantir que els ingressos cobreixin i superin els costos fixos de generar un marge de benefici.

Foto de Stephen Phillips

Mantenir un negoci en aquests temps és difícil i requereix molt bons consells per prosperar en un entorn afectat per una pandèmia, competència intensa, noves tendències i hàbits de consum. Tota petita despesa es pot convertir en una evident pèrdua de diners com el consum mensual d’aigua, llum, gas o connexió a internet a casa.

Però amb bons hàbits financers, força de voluntat i un ús conscient i racional dels recursos, sempre serà possible superar els obstacles que es presentin al camí i aprofitar les oportunitats que es presentin. En aquest article veurem diferents mètodes per implementar en el nostre negoci amb els que podrem estalviar de forma significativa.

Els millors consells per estalviar diners al teu negoci

Formar-se en assessorament fiscal i comptable

És important que un empresari tingui coneixements de comptabilitat, controlant i enregistrant tots els moviments financers del negoci en cada període. Això dóna a l’amo l’oportunitat de conèixer la situació del seu negoci. D’altra banda, comporta obligacions formals cap a l’estat quant a l’obligació de presentar informes i comptes així com el pagament d’impostos.

El balanç mensual permet veure la utilitat de l’empresa i identificar oportunament les falències o amenaces per prendre els correctius necessaris i evitar pèrdues financeres.

Contractar empreses d’energies renovables

Utilitzar energies renovables

Una bona manera destalviar diners quan administrem un negoci és contractar una empresa denergia de baix cost que permeti la generació, venda i ús compartit denergia neta i renovable.

És molt bona idea contactar amb empreses on també ofereixen el disseny i instal·lació de sistemes fotovoltaics que produeixen energia 100% renovable i s’adapten a les necessitats de cada client, permetent un important estalvi en la factura de la llum. A més, contribueixen al benestar del medi ambient en reduir les emissions de CO2.

Promoure hàbits positius entre els empleats

Serà important aplicar bons hàbits de consum per aconseguir la cooperació entre tots els empleats a l’ús conscient dels recursos energètics de la nostra empresa.

Activitats tan senzilles com apagar la llum quan no es fa servir, tancar l’aixeta en el moment oportú, utilitzar correctament el telèfon, evitar impressions innecessàries per no incórrer en despeses excessives de paper, mantenir en bon estat els equips i mobiliari de l’empresa sempre suposa un estalvi important de diners. És interessant i rendible tenir un equip col·laboratiu que respecti els recursos de l’empresa i generi confiança i valor.

Ús eficient dels recursos

Substituir els llums incandescents per LED de baix consum és molt lògic i necessari per dos motius: consumeixen menys energia i tenen una vida útil més llarga que altres tipus.

Pel que fa a l’aire condicionat, es pot recórrer a la compra de dispositius eficients per reduir els costos d’electricitat. Tecnologia basada en la calor de l’aire, que s’aplica a la calefacció, aire condicionat i aigua calenta.

Si no teniu accés a un sistema d’aquest tipus, podeu instal·lar temporitzadors programables que us permetin programar les temperatures més adequades per a l’època de l’any i programar les funcions d’encesa i apagada automàtica.

Teletreball

Arran de l’esclat de la pandèmia, el treball a domicili ha demostrat ser molt beneficiós per a les empreses i els treballadors, ja que permet fer determinades tasques sense necessitat d’anar a les oficines.

Per a empreses, hi ha una reducció significativa en el consum de materials, lloguer d’oficines i consum. També suposa un estalvi per a les persones que ens quedem a casa en aspectes com el menjar diari i estalvi de benzina. Només necessitaràs un lloc adequat per fer la feina i 4G a casa.Per això, és interessant establir rutines de teletreball en determinats dies de la setmana, sense interrompre l’operativa, en funció de la naturalesa de l’activitat de l’empresa.

Analitza diferents proveïdors

Abans de seleccionar una oferta, cal avaluar almenys tres ofertes de productes o serveis per identificar les característiques acordades i determinar el pressupost que millor s’adapti a les necessitats i capacitats de l’organització. Tot això amb l’objectiu d’aconseguir més rendibilitat a l’empresa.

Màrqueting per atraure clients

Paral·lelament a les mesures per reduir despeses i augmentar la rendibilitat, cal provar estratègies que condueixin a l’adquisició de nous clients i al creixement de les vendes. Una acció que no has d’ignorar en aquest moment és la presència de la marca a les xarxes socials.

Interactuar amb clients potencials i reals a través de les xarxes és un element important que ens permet conèixer de manera immediata les seves inquietuds i les seves reaccions davant de cada oferta.

A més, serà important conèixer el mercat i la competència per poder oferir productes i serveis que satisfacin les necessitats dels clients, i també serà possible descobrir noves necessitats no cobertes que representin oportunitats de negoci. També serà important fer campanyes i esdeveniments que captin l’atenció dels clients i s’obtinguin resultats ràpidament.

Qui dirigeix ​​una empresa ha dactuar amb prudència i previsió i observar sempre el comportament del mercat i les tendències que marquen tendència. També serà important disposar d’una certa quantitat mensual per a inversions financeres que proporcionin suport i ingressos addicionals. Afegiries algun consell a la llista?

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content