Has pensat alguna vegada en instal·lar un TPV (punt de venda) en el teu negoci?

Potser ja disposes d’un TPV però és antic i treballa sobre un sistema operatiu obsolet ple de forats de seguretat que el converteix en una màquina poc fiable a llarg termini.

Un TPV en el fons no és més que un sistema de gestió que registra les vendes i imprimeix les factures o tiquets necessaris per al correcte desenvolupament d’una empresa o comerç amb vendes al públic.

Si fas una factura al dia no és necessari un TPV perquè tenim prou amb fer una factura en un full de càlcul en qualsevol ordinador i amb qualsevol sistema però un TPV de vendes és una mica més personalitzat i està pensat en optimitzar el temps del treballador ho màxim possible.

Hi ha moltes empreses que venen TPV amb els seus programes de gestió pre-instal·lats i venen un suport de manteniment mensual o anual, però en aquest article veurem com instal·lar el nostre propi TPV de vendes sense necessitat de comprar cap programa.

El primer pas és triar amb quin equip treballarem

Molts experts sostenen que un sistema de gestió amb suport és millor perquè hi ha un equip de professionals darrere que t’ajudaran en el cas de tenir problemes amb la seva aplicació però la meva opinió és la contrària. En aquests temps no és difícil veure empreses obertes durant uns anys i de cop i volta desaparèixer per art de màgia.

Jo no crec que un sistema de punt de venda basat en el núvol sigui una bona idea perquè depèn del funcionament d’internet, tampoc m’agrada la idea d’utilitzar sistemes Android per les seves limitacions, sobretot per les seves limitacions a l’hora de fer còpies de seguretat , per tant l’únic que ens queda és muntar un ordinador per al nostre punt de venda, tant és si és un ordinador portàtil, un sobretaula gran, petit … és igual, l’únic necessari és un ordenat i una pantalla tàctil que costen al voltant dels 170-250 € les més senzilles de 15 “i instal·lar un sistema operatiu a la nostra màquina.

Només faltarà decidir quin sistema operatiu instal·lem perquè sigui el més compatible possible en cas que en el futur decidim canviar alguna impressora o perifèric. En cas que necessitem canviar un visor per exemple o un lector de codi de barres necessitarem que el sistema operatiu disposi dels drivers necessaris perquè el programa de punt de venda pugui utilitzar-lo i encara que em pesi … Windows és el sistema més estès i no hi ha res que es fabriqui sense els drivers per al sistema Windows més actual. Així que triarem un Windows dels més estables dels últims anys. és a dir: “Windows 7 Professional” o “Windows 10 Update Creators”

L’últim pas és triar el programa de punt de venda

En la meva opinió és més segur utilitzar un programa de codi obert i contractar un programador que adapti l’aplicació de punt de venda “Open Source” al teu negoci o fer-ho tu mateix (si tens un mínim de coneixements d’html per poder adaptar els tiquets o les factuas.

He provat diversos programes POS de codi obert per a treballar en el seu desenvolupament i el que més m’ha convençut ha estat Chromis POS, un projecte acabat en el 2015 però que és utilitzat per multitud d’empreses que l’adapten als seus terminals per posteriorment oferir serveis de suport.

El millor d’aquest sistema de gestió és que es pot utilitzar tant per a una botiga que rep a clients de forma seqüencial com per a negocis d’hostaleria permetent fins i tot pujar-les de les taules del teu restaurant per a una millor visualització a més de posseir tot el necessari per controlar fins al més mínim detall de les vendes.

Disposa de control de clients, deutes, entrades i sortides de caixa, 6 impressores de tiquets o cuina, possibilitat de configuració d’un visor de clients, bàscula, impressora de factures, lector de codis de barrar i la possibilitat d’assignar rols als venedors permetent o denegant funcions.

El millor de tot és que la base de dades on es guarden els clients, productes de l’inventari, etc es guarda de manera local i pot ser sincronitzada amb qualsevol servei basat en el núvol per mantenir-lo protegit. Així en cas d’avaria en l’equip … l’única cosa que caldria fer seria instal·lar el programa en un altre equip i restaurar la còpia de seguretat a la seva ubicació original sobre-escrivint els arxius per recuperar tot tal com estava abans.


A Youtube hi ha diversos vídeo tutorials de Chromis POS, a continuació deixaré un enllaç a la pàgina de descàrrega de Chromis POS i a alguns vídeos de Youtube.

Descarregar Chromis POS

Vídeo 1 | Vídeo 2 | Vídeo 3 | Vídeo 4

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content