Volen provar la velocitat del seu Internet / ADSL o Fibra ?, No arriba el que tenen contractat? …

Aquestes són dues de moltes preguntes que qualsevol usuari s’ha preguntat alguna vegada …
¡ara des de SIAICA els oferim la possibilitat de posar a prova la seva línia!

TEST DE VELOCITAT AVANÇAT CLIC AQUÍ


Informació sobre mesures de capacitat d’emmagatzematge i velocitat de transferència de dades digitals.

Deixo unes dades que poden resultar d’ajuda per als mesuraments, ja que en informàtica hi ha certs aspectes que poden resultar una mica confusos …

¿Per què quan parlem d’1 Mb ens referim a 1024Kb?

Perquè igual que quan mesurem distàncies podem fer-ho en Metres o Quilòmetres per exemple 1000Metros = 1 quilòmetre … i sempre és així, però en la informàtica de vegades la lògica és més il·lògica; i dic això perquè quan vam contractar una línia ADSL per a la nostra casa o lloc de treball i demanem per exemple 10 Mb ens trobem amb la sorpresa que no arriben 10Mb reals ni de conya.

¿Ens estan estafant ?, per què passa això?

El primer que hem de saber és en quin idioma parlem, i és que les companyies utilitzen màrqueting i publicitat que no arriba a ser mentida però si enganyosa o gairebé. No ens “menteixen” quan ens contracten 1Mb, sinó que ells mitjançant l’ús del “do de la paraula” utilitzen un llenguatge diferent al que nosaltres creiem que estan utilitzant …

Llavors … en quin idioma parlen els operadors?

Hem de repassar llavors alguns conceptes bàsics sobre mesurament de grandària d’emmagatzematge digital, la velocitat i la terminologia que s’aplica, per així poder entendre el llenguatge que utilitzen els proveïdors d’Internet amb la seva publicitat … el que ens dóna diferències enormes pel que fa al que nosaltres creiem que estem contractant i la realitat, i tot per no parlar la mateixa llengua; tot es redueix a intentar que el comprador o client cregui que realment parles de megabytes … quan ells et venen Megabits! (O mbps – mega bits per segon).

  • bit: Unitat mínima amb la qual pot treballar un ordinador. Es tracta d’un un o un zero (codi binari).
  • byte: Es un conjunt de 8 bits, i representa un caràcter, un nombre, un espai … per tant; un text de 1024 caràcters (espais, nombre i signes de puntuació inclosos) és 1Kb (kilobyte)
  • bps: És una unitat de mesura de transferència d’informació i significa “bits per segon”.
  • bytes/s: S’utilitza per mesurar la velocitat de transferència de les dades digitals … bytes per segon = caràcters per segon

Ara analitzem que ens venen … 8 Mbps! en lloc de 8Mb / s (¡aquí està el parany!)

Llavors, si sabem que 8 bps (bits per segon) = 1 byte per segon … ens trobem que quan ens venen 8Mbps els hem de dividir entre 8 per obtenir els Mb / s reals de transferència de dades del nostre internet.

En informàtica l’escala de mesurament difereix d’altres escales com la distància o el pes; en aquestes mesures el terme canvia als 10, als 100, als 1000 … com ara: 1000 metres = 1 Kilo metres (ho poso separat perquè s’entengui millor ja sé que s’escriu quilòmetres xD) i és que 1 Kb (kilobit) correspon a 1024 Bits en lloc del que semblaria lògic que per una regla de tres haurien de ser 1000 com seria d’esperar en altres escales de mesurament i per aquesta raó abans vaig comentar que de vegades la informàtica sembla ser il·lògica ja que 1 Mb (Mega Byte) equival a 1024 kb Quilo Bytes).

Si encara els sembla complicat aquí deixo una taula per explicar les equivalències.

1024 bits = 1 Kbits (Kilo Bit).
1024 bytes = 1 KB (Kilobytes).
1024 Kb = 1 MB (Megabyte).
1024 Mb = 1 GB (Gigabyte).
1024 Gb = 1 TB (Terabyte).

Els mesuraments en velocitat són les següents:

1024 bps (bits per segon) = 128 bytes/s = 0.125 KB/s (kilobyte per segon).
1024 bytes/segon= 1 KB/s (1 kilobyte per segon).
1024 kb/s = 1 MB/s (un megabyte per segon).

Probablement molts es van confondre una mica, per això ara explicarem la forma senzilla de realitzar les conversions, per calcular la velocitat teòrica que hauria de tenir la nostra connexió a Internet hem de dividir (o multiplicar) per 8, el que veurem amb els següents exemples:

  • Una connexió d’1 Mega vol dir que és una connexió de 1024 kbps. En dividir per 8 ens donarà la velocitat de la connexió en kb / s, la qual serà llavors de 128 kb / s.
  • Si la meva connexió em permet baixar a 384 kb / s, si multiplico per 8 em donarà l’equivalència a la connexió que correspon, és a dir és una connexió 3 megues (3072 kbps).
  • 1Mb = 1024Kb / 8 = 128Kb ¡¡¡Reales!!!
  • 8Mb = 8192Kb / 8 = 1024Kb (1Mb) ¡¡¡Reials!!!

Així doncs … si fent una prova de velocitat de la teva ADSL / Internet et mostra uns valors de 2876 kbit / s … dividim per 8 = 359,5 Kbyte / s (Kb / s) reals.

¿I que passa si tinc contractat 3 Mb i m’arriba 2876kbit / s?

3Mb (Megabits / s) són 3072 Kbit / s = 384Kbytes / s Reials i la diferència és més aviat mínima. En canvi per a una connexió de 8Mbits / s (8Mb en l’idioma dels proveïdors d’internet) pot arribar a … 1Mb real! és a dir … si 8Mbites / s = 1024KiloBytes / s = 1Mbyte / s real.


TEST DE VELOCITAT AVANÇAT

TEST DE VELOCITAT AVANÇAT

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content