Molts de nosaltres tenim telèfons mòbils vells o obsolets que no fem servir. Abans de recomanar que es donin anem a escriure diverses situacions que el nostre vell terminal podria realitzar sense problemes

Com podem aprofitar el vell terminal que ja no utilitzem?

 1. Utilitzar-lo com GPS dedicat per al cotxe.
 2. Si té una bona càmera pot utilitzar-se exclusivament per fer fotografies o vídeos.
 3. Qualsevol telèfon mòbil disposa de micro així que podem usar-lo com a gravadora d’àudio.
 4. Qui no ha pensat en tenir un localitzador antirobatori al cotxe? Posant-li una targeta de dades podem deixar el telèfon en un lloc amagat de l’cotxe i localitzar-lo amb un dels centenars d’aplicacions que hi ha al Play Store.
 5. Tot i que el dispositiu no disposi d’una bona càmera pot ser utilitzat com a webcam. Estalviant-nos uns euros en cas de necessitar un.
 6. Es pot utilitzar per vigilar un nadó i si es disposa de connexió internet a casa ni tan sols seria necessària una sim de dades perquè podríem connectar el terminal a la llum i al wifi de casa.
 7. Si el telèfon mòbil és capaç de reproduir vídeos es pot utilitzar exclusivament per això, alguns terminals fins i tot tenen la possibilitat de connectar a un televisor mitjançant un cable.
 8. Si els altaveus funcionen es pot utilitzar per escoltar música però al meu entendre un telèfon mòbil s’escolta molt millor amb auriculars que un walkman així que si es disposa d’uns auriculars decents es pot escoltar la ràdio, posar música, podcasts. audiolibors, etc. amb molt bona qualitat.
 9. L’hi podem regalar a un dels petits de la casa quan es consideri que tenen edat suficient per tenir mòbil, sempre serà millor que destrossin un terminal vell que un de nou de quatre-cents euros.
 10. Alguns telèfons mòbils disposen d’infrarojos. A la botiga d’aplicacions es poden trobar molts programes per controlar la televisió i altres dispositius infrarojos triant el tipus d’aparell i la marca, així podem utilitzar el terminal com a comandament a distància.
 11. Com bloc de notes per fer la compra o com a agenda de telèfon.
 12. Tots els telèfons mòbils disposen d’una funció que comparteix les dades mòbils a través de la WIFI de el terminal dotant-lo de les funcions bàsiques d’un Router i permetent una connexió per cable i diverses sense fils així que el podem utilitzar com a mòdem cablejat o inalàmbric.
 13. Reciclar-lo és també una forma d’aprofitar un vell terminal que ja no vas a segur fent servir, pots contribuir a millorar el medi ambient.

Si tens un mòbil que ja no utilitzes, ara pots donar-per millorar la vida de les persones dels països més pobres.

Què passa amb el telèfon mòbil quan és reciclat?

Els telèfons obsolets o inservibles es reciclen amb una empresa especialitzada respectant el medi ambient. No obstant això, els telèfons que puguin ser reutilitzats, es condicionen i se’ls dóna una segona vida útil allargant així la seva funció i per això minimitzant encara més l’impacte mediambiental. Així, els telèfons donats, són enviats a la central de CMR a Londres, empresa gestora de residus, on són classificats segons el seu estat d’funcional o obsolet. Aquells que funcionen es tornen a posar en circulació novament, mentre que els inservibles són enviats a una planta de reciclatge on els materials es separen convenientment. Tot el procés de reciclatge es porta a terme d’acord amb la directiva europea vigent ia més CMR compta amb els certificats de la ISO 1400: Estàndard internacional en la gestió ambiental i el Reglament EMAS: Normativa europea de sistemes de gestió ambiental.

Amb aquest gest aconseguim…

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content