EL HTML és el principal llenguatge de programació per a dissenyar llocs web de forma professional

Abans de res vull dir que hi ha milers de formes de fer una pàgina web, un bloc de notes, convertir un Powerpoint o crear un arxiu SWF Flash. Cap d’aquestes opcions és correcta per crear una web professional, el bloc de notes podria utilitzar-se per crear un lloc web professional però per molt expert que siguis es poden cometre errors de codi o de sintaxi que un bloc de notes no mostrarà podent fer-nos perdre hores buscant l’error en una pàgina del web bé per error humà o simplement perquè hagi fallat el teclat en posar un punt i coma.

Hi ha multitud de programes que poden ajudar-nos pintant els textos i atorgant la possibilitat de veure on es troba l’error exactament com Kompozer per exemple, però no parlarem dels programes utilitzats per a la programació sinó dels llenguatges utilitzats dins d’aquests programes.

HTML és el llenguatge principal

L’HTML és el llenguatge principal per crear una pàgina web i també el més simple; és un llenguatge totalment descriptiu en el qual li diem al navegador (intèrpret) què cal mostrar a la pàgina pas a pas.

Dins d’una pàgina html es pot escriure codi en llenguatge javascript, php, css encastat, flash player, i tecnologies (extensions) com jquery per exemple; tot això per convertir una pàgina web en el que volem que faci realment perquè com he comentat abans el llenguatge HTML és descriptiu i per tant estàtic, de manera que si volem una pàgina web que mostri els últims articles oferts a la botiga necessitarem utilitzar altres llenguatges ja que l’html no processa bases de dades, únicament pot mostrar pàgines informatives que es mostraran exactament igual a tots els usuaris.

CSS el complement perfecte

Estilos CSS para personalizar páginas HTML y PHP

CSS és un llenguatge de programació d’estils, serveix per donar forma a una pàgina web personalitzant tipus de lletra, fons, colors, marges, posicionar objectes, etc … i completament imprescindible perquè la pàgina web no sembli un text teclejat en una màquina d’escriure.

No ens estendrem aquí explicant diferències entre versions d’HTML i CSS perquè cap per ella mateixa compleix amb totes les possibilitats que ofereixen la combinació d’elles i recomano llegir una mica sobre les etiquetes obsoletes de versions HTML molt antigues per deixar d’utilitzar-les o per saltar-les en cas que algun tutorial expliqui la seva utilització ja que no passaria la validació d’estàndards W3C.

Si l’únic que necessitem és una pàgina principal que mostri un menú amb els serveis d’una empresa, una pàgina de qui som i un formulari de contacte … l’HTML i una mica de CSS per si sols compliran perfectament amb els objectius i pots aprendre a utilitzar-lo en aquests llocs web:

  1. es.html.net
  2. tutorialehtml.com

Combinar HTML y CSS

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Ves al contingut