Actualitzat 12/11/2020

És interessant comprovar amb alguna eina externa al nostre lloc web el temps d’activitat del nostre lloc web per diversos motius.

Monitoritzar el temps d’activitat

Pot ser que el hosting tingui problemes i el nostre lloc web estigui caigut sense adonar-nos durant diversos minuts o fins i tot durant diverses hores al dia sense adonar-nos. Els hostings presumeixen de tenir bona qualitat però nosaltres no els coneixem i encara que sigui així mai està de més comprovar si el lloc web roman actiu perquè el posicionament SEO també depèn en gran mesura de que un web funcioni quan cal. A ningú li agrada portar un cotxe que unes vegades funciona i altres no.

Un web pot caure per molts motius … Alta càrrega d’usuaris, càrrega excessiva al servidor amb recursos limitats, servidors dolents o simplement mala programació.

Si utilitzes un CMS com WordPress pots instal·lar el plugin JetPack que permet monitoritzar l’activitat del web i envia notificacions al correu electrònic especificat quan el lloc no es carrega. Però personalment prefereixo no utilitzar plugins que no són necessaris i seria una autèntica bajanada instal·lar JetPack únicament per aquesta funcionalitat si no utilitzarem la resta de funcions d’aquest gran connector.

Una de les eines online que més m’ha agradat per realitzar aquesta tasca és UpTimeRobot per diversos motius:

  1. Pots monitoritzar l’activitat de 50 webs de forma gratuïta amb tan sols registrar-
  2. Envia emails quan un lloc web cau i quan torna a estar actiu
  3. Configuració única per a cada lloc web amb possibilitat de rebre la notificació o no
  4. Pot comprovar l’activitat cada 5 minutsCaigudes i recuperacions d'una web

Aquests són els punts que m’han fet decidir-me a utilitzar uptimerobot.com per monitoritzar l’activitat dels llocs web que administro però té altres opcions que poden ser importants i no estan reflectides aquí no per que no disposi d’elles sinó perquè m’han semblat menys rellevants per a mi.

¿Vols monitoritzar la teva web amb UpTimeRobot?

Pas 1: Registra’t a https://uptimerobot.com/ …. iniciar sessió

Pas 2: Afegir la teva web donant-li a Afegir web per monitoritzar, configurar els avisos, la zona horària i poc més.

controla-la-actividad-de-tu-web

Una altra aplicació en línia per a comprovar si el teu lloc web segueix actiu o està caigut…

Aportació de Elsa Ferreira:

Vaig investigar una mica en línia i vaig trobar una altra eina (aplicació) lliure d’anuncis, bastant senzilla i càrrega ràpid

https://www.websiteplanet.com/es/webtools/down-or-not

Aquesta eina et permet verificar si el teu lloc web està actiu o inactiu a tot el món o només a la pantalla del teu ordinador; És ràpida, fàcil d’utilitzar i més és completament gratis: -)

Aquesta no és tan completa però et permet veure si la web està activa en el moment de l’anàlisi. No es pot utilitzar per monitoritzar de tant en tant, tot i així és útil per a diverses situacions en què no es requereixi una anàlisi contínua.

Una salutació a tots els que llegiu el meu blog i gràcies per les vostres aportacions

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content