¿Has necessitat mai bloquejar adreces IP perquè no accedeixin a la teva web?

Ocasionalment pot ser necessari bloquejar ip’s que estan intentant accedir a la teva web per obtenir informació de forma il·legal o simplement perquè es realitzen connexions massives des d’algun país estranger saturant el servidor. El cas és que hi ha molts motius pels quals en algun moment de l’existència del nostre lloc web haurem bloquejar algunes adreces IP perquè no molestin.

Hi ha diverses formes de bloquejar adreces IP, al meu entendre la més efectiva i simple és utilitzant l’arxiu .htaccess ubicat a la carpeta arrel del vostre servidor web. Aquest és el primer arxiu que un navegador web visita abans de res, abans fins i tot de llegir el fitxer html o php. En aquest arxiu es poden fer re-direccions, re-escriure rutes url, bloquejar l’accés a directoris, arxius i molt més.

¿Com es bloqueja una ip amb el htaccess?

El primer de tot és localitzar l’arxiu anomenat .htaccess en el vostre servidor i editar-lo (en ocasions l’arxiu està ocult o cal crear-lo)

 order allow,deny
 deny from 255.0.0.0
 deny from 80.40.20.10
 allow from all

Amb aquest exemple estem bloquejant únicament la ip 80.40.20.10

Com és sabut les adreces ip es componen de 4 xifres d’1 a 3 dígits de 0 a 254. Si ens veiéssim en la necessitat de bloquejar totes es direccions ip que comencin per 80.40.20. ??? l’única cosa que hauríem de fer és deixar en blanc l’últim valor de la ip; és a dir … deny from 80.40.20.

Exemple:

 order allow,deny
 deny from 255.0.0.0
 deny from 80.40.20.
 allow from all

En aquest cas estaríem bloquejant totes les ip des 80.40.20.0 fins 80.40.20.254 (un total de 255 ip s)

¿Com bloquejar les ips de tot un país?

Afortunadament hi ha webs que ofereixen aquests serveis i podem utilitzar-les per generar automàticament el codi que cal inserir en el arxius htaccess amb totes les ip s seleccionades. Per exemple, podem permetre totes les ip s d’un país i denegar totes les altres; Podem denegar totes les ip s d’un continent permetent totes les altres, etc.

Tan sols accedir a una d’aquestes webs (com ara countryipblocks.net) seleccionar si voleu permetre o denegar (allow / deny) i ejegir el país / continent perquè es generi el rang de ip s d’aquest país o continent automàticament.

bloquejar-ip-htaccess

¿Això és per sempre o té caducitat?

Lamentablement les ip s de vegades canvien i cal tornar a generar la llista de ip s permeses i / o denegades. El recomanable és refer la llista d’ip ‘s un cop al mes o contractar un servei premium amb una Cleve api que s’encarregui diàriament d’actualitzar les adreces IP establertes com permeses o denegades.

¿Si tinc un servidor negix o no puc accedir al htaccess puc bloquejar ip s?

També es poden bloquejar ip s des de l’arxiu robots.txt i hi ha altres formes però no les explicarem aquí perquè ens centrem en fer-ho des de l’arxiu .htaccess.

¿Importa si tinc la web creada amb Drupal, WordPress o programa a mida?

Amb el mètode de bloqueig de ip s des htaccess no importa amb què s’ha creat el lloc web, però en el cas que no tinguem accés al htacces i necessitem un mètode alternatiu si que importa; Per exemple WordPress i Drupal disposen de complements / funcions que poden oferir aquests serveis de forma gratuïta o de pagament amb actualitzacions diàries. En cas d’una web creada a mida o des de zero caldria parlar amb el programador perquè s’implementés una funció de bloqueig sincronitzada amb algun servei de pagament que permetés actualitzar les ip s permeses o denegades.

¿Com afecta el posicionament del web bloquejar IP amb htaccess?

Si el bloqueig és només a ip s de clients finals que realitzen accessos massius o potencialment perillosos l’impacte en el SEO és nul.

Si per contra bloquegem l’accés a països sencers o continents el SEO si es veu afectat, Primer per que des d’aquests països no es pot accedir al contès i per tant no apareix en els resultats de cerca, el que fa que no hi hagi visites des dels llocs afectats. El nombre de visites afecta molt el posicionament per tant … A menys visites menys posicionament.

Conclusió: No us torneu bojos bloquejant tots els països excepte el vostre perquè això impedirà que el web sigui visitada des de qualsevol altre país i les visites seran moltes menys.Per exemple … Si permetent l’accés a tothom es reben 30 visites diàries Google apunta aquesta dada i assigna una puntuació SEO a les uRL ‘s visitades. Si bloquegem tots els països excepte el país on es venen o s’ofereixen els serveis possiblement les visites es redueixin a 3 o 5. Amb el que les pàgines visitades rebran una puntuació menor.

Al meu entendre no s’haurien de bloquejar les IP ‘s llevat que donin problemes o puguin donar-los (sempre que sigui possible predir).

Si necessites ajuda amb aquest tema o qualsevol aclariment al respecte poden contactar amb un professional fent clic aquí o trucant directament al 677.25.70.46 de 10 a 22h

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content