Aquesta publicació va dedicada als que estan cansats de perdre dades per avaries en els seus ordinadors i volen una solució definitiva per a aquest problema.

La solució es diu RAID1 o RAID mirall

¿Per què fer un RAID1?

De totes les reparacions que realitzem … Més d’un 25% són avaries en discos durs, ja sigui per fallada electrònic o per fallada físic. El cas és que per norma general la informació d’aquests discos es perd almenys en la part del sistema. En moltes ocasions és possible recuperar dels arxius però perdem tots els programes instal·lats.

Si fem un ús molt senzill de l’equip que no inclogui programes especialitzats normalment no hi ha problema però quan parlem de facturació amb Contaplus o programes especials per a empreses el problema és molt més gros.

Fa unes setmanes un dels nostres clients ens va trucar per que el seu equip no s’encenia. Sembla ser que el disc dur es va creuar i va cremar la font d’alimentació. La reparació era senzilla a priori perquè només necessitava una font nova i un disc, la resta era instal·lar Windows i els seus programes, però ….

Utilitzava programes de comptabilitat amb bases de dades en MySQL i Contaplus, calia treure la informació d’aquest disc. Per sort l’empresa Laby li va recuperar les dades (per no menys de 300 € més el nou disc) i van clonar el seu vell disc (amb avaria electrònica reparada) a un nou disc de 1TB.

¿Quina seria la solució perquè no et passés això mai?

Com ja es va anticipar fa uns paràgrafs … Muntar un RAID1 perquè es copiïn les dades al complet a un segon disc.

Per exemple … Muntar un equip costa uns 300 € amb un disc SSD ràpido de 120Gb o de 240GB. El sistema consistiria en comprar un disc SSD de més de la mateixa mida i configurar la placa base perquè utilitzi aquest segon disc com un disc clon. D’aquesta manera tota la informació estarà recolzada i tant si falla un disc com si falla l’altre … La solució serà tan simple com reemplaçar el disc danyat i la matriu s’encarregarà automàticament de copiar tota la informació del disc amb el qual el equip seguia funcionant al nou disc.

L’avantatge principal és la seguretat de la informació i una lleugera millora en la velocitat del lectura ja que si un disc està ocupat i s’executa una altra aplicació la matriu el llegeix del segon disc sense necessitat d’esperar que el primer disc estigui lliure.

El desavantatge és que cal comprar un disc de més però en l’actualitat un disc de 240GB costa 40 € de manera que comprar 2 no seria un esforç econòmic excessiu per a la seguretat que ofereix.

Aprovechar el sistema RAID de tu placa

¿Prefereixes muntar un RAID 0 + 1?

Un RAID 1 amb 2 discos millora la integritat de les dades però un RAID0 suma la capacitat i velocitat de tots dos discos, Muntar un RAID 0 + 1 és la suma de les dues tecnologies però requereix utilitzar 4 discos. Dos per sumar les seves grandàries i velocitats i altres 2 que copiïn les dades per preservar les dades. És el millor sistema per aconseguir una millora substancial de la velocitat sense renunciar a la seguretat de les dades.

 

¿Necessites que t’ajudem a muntar un RAID en el teu equip de sobretaula?

Si vols que et muntem un sistema RAID 1 per a millorar la seguretat de les dades o un RAID 0 per millorar la velocitat del lectura / escriptura del teu equip podem ajudar-te,,,

Contacta ara

Publicaciones relacionadas anterior y posterior

Skip to content